Bet365 sportfogadás bónuszok

bet365 sportfogadás bónuszokNehéz társadalmi vagy politikai kontextusban gyakran reménykedünk abban, hogy a tudomány a döntéshozatal útját kovácsolja, amely elhárítja a kultúra és értékek rendetlenségét. Ha csak a tudósok tudnák azonosítani azokat a biológiai tényezőket, amelyek bet365 sportfogadás bónuszok megkülönböztetik a férfiakat a nõktõl, akkor könnyû megoldani a “szexuális tesztelés” kérdését az atlétikában.

De néha a legfontosabb dolog, amit a tudományból tanulunk, az, hogy a tudomány nem képes olyan politikai vagy társadalmi munkát végezni, amelyet szeretnénk. A következő könyvben: The Edge: A háború a csalás és a korrupció ellen az Elite Sports Cutthroat világában, a szexuális tesztelés tudományát és politikáját vizsgálom az elit sportban, ami továbbra is a sportigazgatókat sújtja.Miután évek óta keresnek és nem találják meg a szexet a Szent Grálon a bet365 sportfogadás bónuszok tudományon keresztül, itt az ideje, hogy megnézzük az elit női sportokban való részvételre való jogosultságát.

Ezen a héten a szexuális tesztelésről szóló vita a sportban a Caster Semenya, a dél-afrikai olimpia sikereinek köszönhetően, mely 800 méteres aranyérmet kedvelt. A 2009-es nagy horderejű ügyben a Semenya a nemzetközi színtéren lenyűgöző teljesítményt produkált a 800 méteren. Az IAAF azonnal megvizsgálta a nemzetközi atlétikai versenyt felügyelő testületet, és aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy jogosult-e a női rendezvényeken való versenyre, nagyrészt a megjelenése alapján.A Semenya-t egy évvel később az IAAF asszonyként bet365 sportfogadás bónuszok versenyezték ki.

Az epizód és az IAAF gyenge kezelése az atlétika irányító testületét arra késztette, hogy új szabályokat dolgozzon ki a női versenyre való alkalmasságra vonatkozóan a tesztoszteron szinteken alapulva. Az új szabályokat azonban a Sport Választottbírósága tavaly kifogásolta, amely szerint a nők magas tesztoszteronszintje nem vezetett “olyan jelentős teljesítményelőnyhöz, amelyet ki kell zárni a női kategóriában való versenyből”.

A világos szabályok hiánya a tesztoszteronhoz vagy más olyan technikákhoz fűződő erőteljes vitához vezetett, amelyet a sportolók szexuális tesztelésére használhatnak. A vita nagy része olyan területre indul, amely időnként nyíltan szexista és bet365 sportfogadás bónuszok megalázó.Maga az IAAF azt állítja, hogy egy politikára van szükség ahhoz, hogy “tiszteletben tartsák az atlétika férfi és női besorolásának lényegét”. A tesztoszteronpolitika alapján az IAAF olyan kritériumokat adott meg, amelyek azonosítani tudják azokat a nőket, akik sérthetik tesztoszteron szabályozások. Ezek a kritériumok magukban foglalják a mellek méretét és teljességét, a csípőméretet és a nőiesség egyéb hagyományos sztereotípiáit. A szexizmussal kapcsolatos szexizmust nem csak az online vitákban találják meg. De ahogy a vita folytatódik, a világ továbbhalad.A sport nem várhatja meg az elkényhetetlen Szent Grálot, amint azt az IAAF szakemberei kifejtették: “Meg kell találnunk a módját, hogy figyelembe vesszük, hogy a szex nem szépen felosztva csak két bet365 sportfogadás bónuszok kategóriára a való világban.”

Tehát hogyan kell a sportszervezetek a tudományt használni a férfiak és a nők versenyképességi céljára? A válasz nyilvánvalónak tűnik: nem szabad. Meg kell állnunk a férfiak és a nők biológiai “lényegének” megkeresését, és inkább pragmatikus megközelítést kell alkalmaznunk. Néhány megfigyelő hasonló következtetésre jutott, és javasolta a “bármi megy” politikát, amelyben egy sportoló egyszerűen meghatározza a nemét a versenybe való belépéskor, és ez az. Ez a megközelítés tiszteletben tartja a sportoló méltóságát, de gyakorlati akadályokat mutat.Például, bár a csalás nem jelentett komoly problémát a múltban, megnyitva a részvételt bárkinek az ő bet365 sportfogadás bónuszok véleményükben, így rosszul járhatna, ha a férfiak beléphetnek a női versenyekbe.

Szerencsére a sportszervezetek nem ismeretlenek az osztályozási kihívásokra. Az ilyen kihívás más összefüggésben történő megoldása bizonyos útmutatást nyújt arra vonatkozóan, hogy miként kell kezelni a nők és a férfiak versenyben való elkülönítését.

Az elit sportban az állampolgárság az országot (vagy politikai testületet jelenti, mivel nem minden sportos nemzet független, szuverén ország), amelyet a versenyző a versenyben képvisel. A sporttestületek megtudták, hogy az állampolgárság nem ugyanaz, mint a jogi állampolgárság.A sport sikerének elérése érdekében egyes nemzetek hajlandóságot mutattak útlevéllel az olyan elit sportolók számára, akik nagyon kevés kapcsolatban állnak az új útlevél nevével rendelkező országgal. Ez a gyakorlat arra kényszerítette a sportszervezeteket, hogy új szabályokat hozzanak létre az állampolgárság irányítására. Az állampolgársági iránymutatások néhány kritikusa az ilyen szabályok alapvető kétértelműségét látja, és felszólítja őket arra, hogy eltöröljék őket. Mások a szabályokban a nemzetiség “nagyon lényegét” látják.Például, amikor kiderült, hogy a tinédzser Manchester United stábja, az albán származású belga állampolgár, Adnan Januzaj jogosult lesz az angol válogatott számára, az Arsenal Jack Wilshire egy sorban kérdezte: “Az egyetlen ember, Angliában angolok. “Kevin Pietersen, egy dél-afrikai születésű, de Angliában játszott krikettjátékos, kivételt tett a kommentárhoz, és válaszolt a különböző nemzeti nemzetiségek angol sportcsillagainak listájáról:” Érdekli, hogyan tudja meghatározni külföldi…? De ez magában foglalja Straussot, Trottot, Prioret, Justin Rose-t, Froome-t, Mo Farah-t? “Sportos testek, bölcsen, nem léptek be az állampolgárság lényegét meghatározó bozótba, az etnikum, a történelmi hódítás és alárendelés, a faj és a politika.De ezek a testületek elutasítanak minden olyan politikát, amely meggondolja, hogy a nemzeti sportverseny egy olyan klubszerű versenybe kerül, amelyben a sportolókat kereskedik, vásárolják és értékesítik. Ezek a szervezetek általában nem hivatkoznak a jogi állampolgárságra. Például, a Fifa szabályai szerint az állampolgárság nem elégséges alapja a nemzeti labdarúgó csapatoknak való részvételre.

A sportszervezetek eljárási iránymutatásokat fogadtak el, amelyek tükrözik a nacionalizmus valóságát, elkerülve ezzel a kategorizálás gúnyját . Következésképpen szigorú kritériumok vannak a nemzetiségek megváltoztatására. Egyesek azt mondják, hogy nem elég szigorúak.

A szexuális teszteléshez hasonlóan az állampolgárság meghatározására vonatkozó eljárási iránymutatásokat nyíltan vitatják és vitatják, és egyesek azt találják, hogy nem kielégítőek.A szexuális tesztelési iránymutatásokkal ellentétben azonban a sporttestületek nem támaszkodnak tudományos kritériumokra vagy fizikai megjelenésre az állampolgárság meghatározására (bár könnyen el lehet képzelni a genetikai tesztek használatát az állampolgárság szerinti származás meghatározásához). Az állampolgárság és a nemi tesztek között a legfontosabb bet365 sportfogadás bónuszok különbség az, hogy a sporttestületeket irányító személyek úgy tűnik, hogy a férfiak és a nők közötti bináris differenciálásban hisznek, ellentétben a tudományos bizonyítékok ellenére. Más szavakkal elutasítják azt az elképzelést, hogy a tudomány meghatározhatja az “angolságot”, de elfogadja azt az elképzelést, hogy a tudomány képes azonosítani a “nősténységet”.

Milyen lenne egy eljárási megközelítés a női eseményeken való részvétel alkalmasságának meghatározására, a nemzetiségi iránymutatásokon alapultak?Néhány gondolat: A jogi státusz önmagában nem elegendő, és lehet, vagy nem feltétlenül szükséges (jelenleg egyes országok elismerik a férfiakat és a nőket, mások elismerik a nemek többségét, mások pedig nem rendelkeznek formális politikával a nemi státusz tekintetében). A férfi vagy a női versenyeken való részvételt az eredetileg az atléta határozta meg elsősorban a szervezett nemzeti vagy nemzetközi elitversenynek a férfiak és a nők kategóriáiba elkülönítve.Ez majdnem minden esetben bet365 sportfogadás bónuszok fiatalkorú vagy junior szinten zajlik. A verseny és a törvényes felnőttkor elérése érdekében a sportoló aláírja a nemét igazoló bizonylatot. A férfi vagy a női versenyeken való részvétel következetessége az első (pl. felnőtt) versenyeken. Azokban az esetekben, amikor egy sportoló megváltoztatni kívánja a nemi kategóriákat, az irányelvek és eljárások kiterjednének erre az esetre.

A megközelítés során felmerülő kihívások középpontjában az lenne, nem pedig az orvosi vizsgálatokon vagy vizsgálatokon, és természetesen nem a nőiesség “lényegén”, a fizikai megjelenés vagy a biológiai markerek kritériumai alapján.

Az elit sportolók egy monumentális eredménynek számítanak, erőfeszítés.Szükség van némi szerencsére a fizikai képességek eléréséhez, amelyek a legmagasabb versenyszintű siker eléréséhez szükségesek. Számos kivételes sportoló rendkívüli fizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Egyes sportolóknak olyan megjelenéseik vannak, amelyek kihívást jelenthetnek vagy ellentétesek lehetnek a hagyományos nemi normákkal. A sportszervezeteknek ezt a sokféleséget kell elfogadniuk, nem pedig a normálizálást.

Az itt ajánlott politika három különböző előnnyel rendelkezik, mint a korábban elterjedt javaslatok.

Először is ez a politika összhangban van a biológiai nem és nem szerinti tudományos ismeretek állapotával. Minden erőfeszítés, hogy biológiai tesztet hajtson végre a férfiak és a nők közötti megkülönböztetés érdekében, hamis hamis pozitív és hamis bet365 sportfogadás bónuszoknegatív jelenségek keletkezése esetén kudarcot vall. Az ilyen kudarcokat többször is megmutatták az emberi méltóság megsértése miatt.A tudományos megegyezésekkel és bizonyítékokkal összhangban álló politika kizár minden ilyen tesztet.

Másodszor, a nemzetközi sportszervezet helyett inkább a nemre vonatkozó felelősséget helyezi a sportolókra. Azok számára, akik csalással foglalkoznak: Ha a szülők több évtizeden keresztül szeretnék felemelni a fiukat lányként, remélve, hogy egy elit női sportolót állítanak elő, akkor az ilyen dübörgésről akkor beszélhetünk, amikor előfordul. Amíg ez nem történik meg, nem szabad jelentős aggodalomra adni. Harmadszor, annak ellenére, hogy felismerték, hogy a nem társadalmi konstrukció, az eljárási megközelítés elismeri és megerősíti azt a tényt, hogy a nemi élet nagyon társadalmi szerepe. A nemek szempontjai idővel megváltoztak, és a jövőben is változni fognak. Ahogy a társadalom megváltozik, az egyének maguk is látják magukat.Az itt javasolt politika elutasítja a férfiak és a nők “nagyon lényegét”, és képes változni a társadalmi normák változásaként. Hogy ezek a bet365 sportfogadás bónuszoknormák megváltoznak összetett szociológiai, kulturális és politikai tényezők. A sporttisztviselőknek nem szabad az a tényük, hogy megpróbálják felülkerekedni ezekkel a tényezőkkel, sokkal kevésbé szabályozni őket szabályozva.

Az itt javasolt megközelítés szerint mi lenne a válasz, ha egy izomzatú vagy mély hangú nő nyer egy atlétikai versenyt? Az lenne, hogy neki adjon neki egy érmet és tapsolást, és hálásak legyenek annak, hogy több mint fél évszázad után a sport végül elhagyta a szexuális tesztelést.

read more: bet365 sportfogadás bónuszok